joi, 29 februarie, 2024

VIDEO PSD Buzău propune pentru Parlamentare numai buzoieni. Lista cuprinde medici, profesori, ingineri și un jurnalist

VIDEO PSD Buzău propune pentru Parlamentare numai buzoieni. Lista cuprinde medici, profesori, ingineri și un jurnalist

Facebook
Twitter
Email

Social-democrații buzoieni au stabilit lista candidaților pentru Camera Deputaților și Senat. Președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, este primul pe lista pentru deputați, iar la Senat prima șansă o are Lucian Romașcanu, jurnalist care a deținut funcții de conducere în diverse instituții naționale de presă.

Lista propusă de președintele PSD Buzău, Marcel Ciolcau, cuprinde în total nouă nume la Camera Deputaților și cinci, la Senat, însă liderii PSD Buzău mizează pe șansa reală a primilor cinci candidați de pe lista pentru deputați și a primilor doi de la Senat.

„Eu cred că avem o listă echilibrată, o listă de viitor, cu oameni care au realizat ceva în viață. Cred că, în acest moment, PSD a intrat într-o stare de normalitate. Avem candidați numai din interiorul partidului, oameni care nu au venit pe ultima sută de metri să se înscrie pe liste. Am speranța că vom fi credibili în fața buzoienilor”, a declarat președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu.

Un loc eligibil pe lista pentru Camera Deptutaților, al treilea, îi revine Ionelei Dobrică, președintele TSD Buzău. Inginerul Lazăr N. Sorin, fostul viceprimar Sebastian Radu, în prezent consilier al primarului Constantin Toma, și medicul Dănuț Păle, prind de asemenea poziții cu șanse la alegerile din decembrie. Pentru Senat, alături de Romașcanu merge în cursa electorală, cu reale șanse de succes, râmniceanca Liliana Sbîrnea.

Nominalizările care au trecut de votul Comitetului Executiv Judeţean lărgit, la care au participat consilieri judeţeni, consilieri locali municipali, precum şi şefi de organizaţii, dar şi parlamentarii PSD de Buzău, vor vi comunicate luni la Centru, pentru a fi validate.

Iată listele:

CAMERA DEPUTAȚILOR

1.Ciolacu Marcel – deputat, preşedinte le organizaţiei judeţene PSD Buzău
2.Lazăr N.Sorin – secretar de stat la ANRP
3.Dobrică Ionela – fost subsecretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională, preşedinte TSD Buzău
4.Radu Sebastian – fost viceprimar, consilier al primarului municipiului Buzău
5.Păle Dănuț – medic veterinar, fost consilier judeţean
6.Pricop Karmencita – medic, preşedinte al organizaţiei de femei PSD Buzău
7.Muzgoci Doru – consilier judeţean
8.Stoica Alexandru
9.Ceparu Florin

SENAT

1.Romașcanu Lucian – fost jurnalist, purtător de cuvânt PSD Buzău
2.Sbîrnea Liliana – profesor, fost inspector şcolar
3.Țepelus Laurențiu – director adjunct al Colegiului Naţional B.P. Hasdeu, consilier municipal
4.Ioniță Victor – medic, consilier municipal
5.Bușcu Alexandru – consilier municipal

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.