miercuri, 21 februarie, 2024

Protocol de colaborare între Instituția Prefectului și Crucea Roșie

Protocol de colaborare între Instituția Prefectului și Crucea Roșie

Facebook
Twitter
Email

Instituția Prefectului – Județul Buzău și Crucea Roșie- Filiala Buzău au semnat marți, 17 martie 2020, un protocol de colaborare ce are drept scopuri elaborarea și implementarea în comun de acțiuni concrete în contextul gestionării fenomenului Coronavirus. Cele două părți implicate vor realiza împreună mai multe acțiuni și proiecte pentru gestionarea situațiilor generate de Covid – 19.

Crucea Roșie va desfășura campanii de informare a populației cu privire la prevenția în situații de risc și atitudinea de urmat de către populația buzoiană în contextul actual. Un sprijin real oferit de Crucea Roșie constă în asigurarea și distribuirea de ajutoare de urgență (produse de igienă, alimente neperisabile) pe perioada existenței fenomenului Covid – 19. În protocolul semnat se prevede cooptarea Crucii Roșii în acțiunea de comunicare cu persoanele aflate în izolare la domiciliu.

De asemenea, Instituția Prefectului a făcut demersuri concrete pentru sprijinirea Crucii Roșii- filiala Buzău în vederea primirii unui spațiu de depozitare pentru alimente şi materiale necesare în caz de intervenţie urgentă şi pentru organizarea de cursuri de prim ajutor. În acest sens, prefectul Leonard Dimian a solicitat președintelui Comitetului Local pentru Situații de Urgență Buzău punerea la dispoziția Crucii Roșii a spațiului situat în strada Republicii, nr. 18, din municipiul Buzău.

 

Biroul de Presă

Instituția Prefectului – Județul Buzău

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.