Propunerile primarului Toma de înlocuire a conducerii Companiei de Apă, blocate în ședința ADI „Buzău 2008”

Ședință tensionată, joi, la adunarea generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”. Presedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că a fost audiat de polițişti după ce primarul Constantin Toma i-a făcut plângere penală pentru presupuse nereguli în legătură cu întocmirea procesului verbal al şedinței anterioare.

Adunarea generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” a reunit la Consiliul Județean Buzău un număr de 27 de primari ai unităților administrativ teritoriale membre în ADI „Buzău 2008”. Ședința a debutat cu declarația președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, conform căreia zilele trecute a fost nevoit să dea cu subsemnatul la poliție după ce primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a formulat o plângere penală pe numele său.

„Vreau să vă rog pe fiecare să verificați procesul verbal al ultimei ședințe a ADI la care am participat cu toții dar și pe cel care se va întocmi după ședința de azi pentru că eu am fost chemat și am dat declarații la poliție după ce domnul primar Constantin Toma a formulat o plângere penală pe numele meu cum că aș fi falsificat procesul verbal al ultimei adunări generale și v-aș fi indus în eroare și pe dumneavoastră și pe alții. Vă spun asta pentru că și dumneavoastră veți fi citați ca martori și ca să știți ce acuzații ne aduce domnul primar al municipiului Buzău”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

În replică, primarul Toma, prezent în calitatea de reprezentant al municipiului Buzău, a declarat că plângerea a fost făcută strict pe numele președintelui și secretarului CJ și a formulat dorința ca procesul verbal al şedinţei să nu-i mai fie trimis după trei zile. „Aş avea rugămintea ca procesul verbal să mi se dea după şedinţă. Iar plângerea a fost făcută împotriva domnului Petre Emanoil Neagu şi împotriva lui Laurenţiu Gavrilă pentru că prin discuţii au influenţat până la blocarea totală şedinţa AGA de la Compania de Apă”, a spus Toma.

Sub tensiune s-a derulat întreaga ședință, care s-a încheiat cu un eșec pentru edilul-șef al Buzăului în demersul său de a face modificări în conducerea Companiei de Apă Buzău. Primarul nu a reușit să obțină aviz favorabil pentru propunerea de revocare a Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Buzău și a directorului Companiei de Apă, Ionel Tescaru (foto jos), proiecte pe care intenționa să le introducă pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă Buzău programate pentru data de 28 martie. I s-a explicat că Asociaţia nu poate da un astfel de aviz, ci doar să avizeze bugetele şi strategia CA Buzău.

Ionel Tescaru
Ionel Tescaru

Constantin Toma, în calitate de reprezentant al municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de Apă Buzău va susține, marți, introducerea pe ordinea de zi a proiectelor privind revocarea administratorului și a Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Buzău, numirea unui Consiliu de Administrație provizoriu și modificarea actului constitutiv al companiei, puncte care au primit aviz negativ din partea ADI „Buzău 2008” și care în mod normal nu ar avea ce să caute pe ordinea de zi a viitoarei Adunări Generale a Acționarilor Companiei de Apă.

Fii Reporter