Pro România Buzău îl pierde pe comisarul-şef în rezervă Viorel Ştefu, recent ales preşedinte al organizaţie municipale

Apar tensiuni în Pro România, după înscrierea în partid a lui Constantin Ionescu, fost lider PNL Buzău, filiala municipală. Comisarul şef în rezervă Viorel Ştefu a anunțat, miercuri, că a demisionat din calitatea de membru al partidului politic Pro România și președinte al organizației municipale, alături de alți șapte vicepreședinți.

Viorel Ştefu a explicat într-o emisiune la un post local de televiziune că demisia sa survine în urma unei lipse de comunicare între el şi conducerea partidului, el aflând din presă că fostul şef al organizatiei municipale a PNL, consilierul municipal Constantin Ionescu, a venit în Pro România şi va candida la alegerile locale.

”În ultimul an și 3 luni, am trecut prin 2 bătălii electorale, am coordonat activitatea și campania organizației municipale, obținând un procent de 12% la europarlamentare, probabil cel mai bun rezultat obținut vreodată la Buzău de un partid format de numai 6 luni”, a precizat Viorel Ștefu în scrisoarea deschisă prin care și-a anunțat demisia.

Acesta subliniază că nu a intrat în politică pentru funcții sau salarii, ”ci pentru a putea face o schimbare reală a modului în care se face politică, a modului în care se administrează instituțiile publice și a modului în care sunt reprezentate interesele cetățenilor”.

Împreună cu Viorel Ştefu, au mai plecat din Pro România alţi şapte vicepreşedinţi ai organizaţiei municipale Buzău. În mesajul publicat de fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, acesta a precizat că e posibil să-şi continue cariera politică în alt partid.

”Pentru că încrederea dumneavoastră mă responsabilizează, îmi doresc să rămân în continuare implicat și preocupat de problemele cu care ne confruntăm cu toții în Buzău, și voi analiza în perioada următoare care este modul cel mai potrivit de a îmi continua această activitate”, a precizat Viorel Ștefu.

În urmă cu câteva săptămâni, Viorel Ştefu fusese ales prin vot preşedinte al filialei municipale a Pro România şi se vehicula informația că va fi şi candidatul formațiunii pentru Primăria municipiului Buzău.

Fii Reporter