joi, 22 februarie, 2024

Primarul Valerică Şercăianu, considerat vinovat de procurori în cazul accidentului de la Potoceni

Primarul Valerică Şercăianu, considerat vinovat de procurori în cazul accidentului de la Potoceni

Facebook
Twitter
Email

Procurorii care au făcut expertiza tehnică în cazul accidentului provocat de primarul din comuna buzoiană Cernăteşti, Valerică Şercăianu, îl vor pe acesta după gratii. Astăzi, procurorii au cerut arestarea pentru 29 de zile a primarului din Cernătești, însă magistrații au respins solicitarea. Expertiza tehnică cerută de procurori a arătat că alesul local este vinovat de accidentul în urma căruia o adolescentă, Anca Bereveanu, şi-a pierdut viaţa şi o altă adolescentă a fost rănită.

Rezultatele expertizei i-au determinat pe procurorii Parchetului Judeţean Buzău să ceară arestarea primarului din Cernăteşti. Acesta a fost dus astăzi la Tribunalul Buzău cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile însă magistraţii au respins propunerea şi au dispus interdicţia de a părăsi localitatea. Procurorii au făcut recurs la această decizie.

Rezultatul expertizei a scos la iveală faptul că Valerică Șercăianu circula la momentul producerii accidentului cu 91 de kilometri la oră, iar la testarea cu aparatul Drager alcoolemia lui Valerică Șercăianu a ieşit de 0,38 mg alcool per litru în aerul expirat. Testele efectuate la Medicina Legală au reliefat alcoolemii de 0,8 și 0,65 g alcool pur în sânge, la diferență de o oră și 25 de minute. Șercăianu a fost reținut în aceeaşi seară pentru ca după 24 de ore să fie eliberat, procurorii solicitând expertiză tehnică.

În data de 21 mai , primarul localităţii buzoiene Cernăteşti, Valerică Şercăianu, aflat la volanul unui Jeep a provocat un accident rutier în timp ce efectua o triplare. După ce a pierdut controlul maşinii, Şercăianu a ieşit pe marginea şoselei unde a lovit două adolescente şi a dărâmat un stâlp de electricitate. Una dintre victime, o adolescentă de 15 ani, a murit, iar cealalată a fost rănită.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.