Primarul Constantin Toma, la bilanul primului an de mandat: „Trebuie să creăm condiţii pentru investitori”

La un an de la instalarea la conducerea Primăriei Buzău, Constantin Toma a trecut în revistă reuşitele, ratările, dar şi proiectele pentru următorii ani de mandat. Conferinţa de presă a avut loc pe strada Viilor, una dintre cele trei străzi din municipiu care au fost asfaltate pentru prima dată.

Secondat de viceprimarii Ionuţ Apostu şi Andrei Neder, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Constantin Toma, şi-a prezentat joi activitatea după 365 de zile de mandat la Palatul Comunal.
Pe prima pagină a raportului de activitate a fost afişată situaţia financiară a municipiului, pentru că fără bani în vistierie nu se poate realiza nimic. Cel mai important capitol este cel al investiţiilor, care permite Primăriei să demareze proiecte importante pentru oraş.

”Pe 22 iunie 2016, am lucrat în euro, sunt mai cunoscute cifrele, era un cont de 57.777 euro, pe 31 decembrie 2016, 2.796.800 euro, iar pe 22 iunie 207 sunt în cont 16.057600 euro. Atunci când am preluat plăţi restante şi arierate total 5.048.144 euro în 31 decembrie 2016, mai erau 1.985 euro, iar acum plăţi restante şi arierate 305.365. Nu e nicio problemă pentru că sunt plăţi normale, dacă vă uitaţi mai jos la plăţi restante suntem zero”, a explicat primarul.

Pentru anul în curs, au fost aprobate o serie de proiecte legate de infrastructura rutieră. Pe lângă reabilitarea covorului asfaltic pentru 8 străzi şi 16 parcări, au fost asfaltate pentru prima dată şi trei străzi de pământ: Viilor, Rahovei şi Aleea Plopilor. Alte 51 de astfel de străzi vor fi reabilitate pe cheltuiala primăriei.

Conform proiectelor Primăriei, în viitorul apropiat buzoienii vor putea beneficia de străzi asfaltate, blocuri reabilitate, locuri rezidenţiale de parcare, transport în comun cu autobuze numeroase, piste pentru biciclete şi multe altele.

Întrebat despre atragerea investitorilor din momentul în care a devenit primar, obiectiv care a făcut parte din propria ofertă electorală cu care s-a prezentat în în faţa buzoienilor atunci când le-a cerut votul, Constantin Toma a spus că nu a atras investitori pentru că nu are ce le oferi.

„Trebuie să creăm condiţii mai întâi pentru investitori. Vor veni singuri în momentul în care vor fi condiţii. La mediul de afaceri suntem pe locul 37 la nivel naţional din 40, iar ca investiţii europene, în 2016 am fost penultimul judeţ cu municipiu cu tot pe România, ce să mai vorbim. Creăm condiţii pentru cei de aici şi vor veni o grămadă la noi. Bineînţeles că sunt încercări, avem şi o bază de date cu toate spaţiile disponibile”, a spus Toma.

Fii Reporter