Primarul Constantin Toma a făcut curățenie în conducerea Trans-Bus și a Poliției Locale Buzău

Noul edil al Buzăului, Constantin Toma, a început curățenia în administrație. Primii vizați au fost șefii de la Trans-Bus și Poliția Locală. Pensionarii din poliție, Ștefan Jercan și Ștefan Tănăsescu, au fost chemați luni la palatul Comunal iar în urma reproșurilor primite de la Toma, au decis să-și dea demisia.

La conducerea Poliției Locale a fost numit interimar șeful structurii de Ordine Publică, Adrian Teodorescu, iar la Trans-Bus, Consiliul de Administrație se va întruni și va numi un nou director.

Fost polițist ieșit la pensie, Ștefan Jercan, ocupă din 2007 funcția de director executiv la SC Trans-Bus SA Buzău, societate subordonată Primăriei. Conform declarației de avere, Ștefan Jercan a încasat în anul 2013 un salariu de peste 140.000 de lei, adică nici mai mult nici mai puțin de 11.700 de lei lunar.

Tot din declarația de avere rezultă că Ștefan Jercan deține peste 8 hectare de teren agricol, în comunele Amaru și Costești, două case, una de 200 m.p. în județul Brăila, cealaltă de 120 m.p. în Buzău și un Jaguar X Type fabricat în 2008 și achiziționat în 2009.

Și Ștefan Tănăsescu tot polițist a fost. Ar fi fost dat afară în urma unei probleme de moralitate, însă acest amănunt prea puțin a contat atunci când s-a făcut numirea sa în conducerea Poliției Locale. Sub comanda lui Ştefan Tănăsescu, Poliţia Locală a municipiului Buzău a fost scena a numeroase şi răsunătoare scandaluri.

Fii Reporter