luni, 22 iulie, 2024

Primarul comunei Cernăteşti, trimis în arest preventiv pentru 29 de zile

Primarul comunei Cernăteşti, trimis în arest preventiv pentru 29 de zile

Facebook
Twitter
Email

Valerică Şercăianu va fi trimis în arest preventiv de magistraţii Tribunalului Buzău, care au admis recursul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău privind propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile a primarului din Cernăteşti. El a fost introdus deja în arestul IPJ Buzău. Şercăianu a fost suspendat şi din funcţia de primar al comunei Cernăteşti.

Iniţial, joi, magistraţii au respins propunerea procurorilor şi au dispus doar interdicţia de a părăsi ţara. Expertiza tehnică cerută de procurori a arătat că alesul local este vinovat de accidentul în urma căruia o adolescentă, Anca Bereveanu, şi-a pierdut viaţa şi o altă adolescentă a fost rănită.

Rezultatul expertizei a scos la iveală faptul că Valerică Şercăianu circula, la momentul producerii accidentului, cu 91 de kilometri la oră, iar la testarea cu aparatul Drager, alcoolemia lui Valerică Şercăianu a ieşit de 0,38 mg alcool per litru în aerul expirat. Testele efectuate la Medicina Legală au reliefat alcoolemii de 0,8 şi 0,65 g alcool pur în sânge, la diferenţă de o oră şi 25 de minute. Şercăianu a fost reţinut în aceeaşi seară, pentru ca după 24 de ore să fie eliberat, procurorii solicitând o expertiză tehnică.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.