Primarul Buzăului și președintele CJ, informați despre oportunitățile de finanțare pentru comunitățile pe care le conduc

Consiliul Județean Buzău rămâne consecvent în respectarea promisiunilor legate de atragerea de fonduri europene pentru continuarea proiectelor de dezvoltare a Buzăului. Ieri, președintele Consiliului Județean, alături de responsabili din instituție și de primarul Constantin Toma, s-a întâlnit cu reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est pentru a discuta despre proiectele viitoare ce pot fi implementate la nivel județului și care sunt condițiile de eligibilitate.

Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, s-au întâlnit cu reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Est, instituție care facilitează absorbţia fondurilor de tip structural la nivelul celor şaşe judeţe componente ale Regiunii (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea), atât prin activitatea de promovare a identităţii regionale, cât şi prin administrarea programelor europene care fac parte din strategia de post-aderare elaborată de Uniunea Europeană.

Întâlnirea a avut drept scop informarea asupra oportunităților de finanțare pentru proiectele autorităților locale.

„Impreună cu reprezentanții Agentiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, cu primarul Municipiului Buzau, domnul Constantin Toma, am discutat, astăzi, despre oportunitatile viitoare privind atragerea de fonduri europene nerambursabile in judetul Buzau, dar si despre pasii pe care trebuie sa-i parcurgem pentru ca proiectele aflate in lucru sa devina eligibile. Multumim reprezentantilor ADR Sud-Est pentru sprijinul acordat!”, a scris Petre Emanoil Neagu pe Facebook.

Petre Emanoil Neagu a anunțat la începutul acestui an că strategia Consiliului Județean pentru 2017 cuprinde, în primul rând, absorbția de fonduri europene, prin care se pot duce la bun sfârșit proiectele începute și se pot iniția altele noi. Printre acestea se numără reabilitarea clădirii Spitalului Brătianu și asfaltări de drumuri.

Fii Reporter