luni, 11 decembrie, 2023

Primarii PSD și PNL s-au solidarizat cu prefectul demis al Buzăului. Un memoriu cu 43 de semnături a ajuns pe masa ministrului Vela

Primarii PSD și PNL s-au solidarizat cu prefectul demis al Buzăului. Un memoriu cu 43 de semnături a ajuns pe masa ministrului Vela

Facebook
Twitter
Email

Peste 40 de primari, între care și liberali, au semnat o petiție adresată conducerii Ministerului Afacerilor Interne prin care solicită menținerea în funcție a prefectului județului Buzău, Carmen Ichim. Proiectul privind încetarea exercitării mandatului a fost adoptat de Guvern în şedinţa de marţi după-amiază.

Carmen Ichim avea informaţii certe încă de marți dimineață că va fi schimbată, motiv pentru care a organizat o întâlnire de rămas bun cu toţi şefii instituţiilor deconcentrate. Miercuri, un număr de 42 de primari, între care și trei liberali, împreună cu vicepreședintele CJ Buzău, Adrian Petre, au semnat un memoriu prin care se solidarizează cu prefectul demis.

Aceștia au trimis documentul la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a-l ruga pe ministrul Marcel Vela să păstreze prefectul în cazul județului Buzău, ”având în vedere activitatea desfășurată în perioada în care a exercitat această demnitate (aprilie 2017-prezent)”.

”În cei doi ani de mandat a rezolvat probleme ce trenau de foarte mulți ani legate de aplicarea fondul funciar, mediu, probleme sociale, situații de uregență, etc., nivelul de implicare și expertiză în acest domeniu fiind determinant pentru soluționarea lor. Menționăm că acest demers de susținere a doamnei prefect este susținut de toți primarii județului Buzău, indiferent de apartenența politică, fapt ce dovedește că doamna Carmen-Adriana Ichim a activat cu profesionalism și celeritate în toate circumstanțele, fără a ține cont de partidul din care aleșii locali au făcut parte”, se arată în scrisoarea semnată de primarii din județul Buzău.

Carmen Ichim fusese numită în funcţia de prefect în data de 26 aprilie 2017, la propunerea PSD. De mandatul său se leagă refacerea podului de la Mărăcineni, a Drumului Naţional 10 Buzău – Braşov, grav afectat de alunecările de teren, dar şi alte schimbări importante care au dus la îmbunătăţirea traficului rutier în judeţ.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.