Primăria Nehoiu, măcinată de corupție. Primarul interimar și cel suspendat, trimiși în judecată împreună cu alți șase funcționari

Florentin Lungu, primarul suspendat

Florentin Lungu, primarul suspendat al oraşului Nehoiu şi alţi șapte funcţionari din primărie, printre care şi viceprimarul Ionuţ Milea, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Totul a pornit de la trei contracte de achiziție publică perfectate de primărie cu două societăți comerciale, pentru reabilitarea Policlinicii, una dintre societăți fiind administrată de Lungu, înainte de a deveni primar, iar a doua de un afin al său.

În rechizitoriu se arată că anumite lucrări nu au fost executate, altele au fost executate necorespunzător, iar costurile unor lucrări au fost supraevaluate. În consecință, bugetul local al orașului Nehoiu a fost prejudiciat cu 114.802,66 lei, sumă care a fost achitată în mod nelegal de primărie, ca urmare a demersurilor făcute de Lungu Florentin pe lângă viceprimarul Milea Ionuț și ceilalți inculpați.

Într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie se precizează că „la data de 13.04.2016, procurorul specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a finalizat cercetările și a emis rechizitoriul prin care a sesizat instanța, dispunând trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 8 inculpați”.

Primarul Florentin Lungu, suspendat, inculpat în două dosare ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, aflat sub control judiciar în altă cauză, este judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, obținere ilegală de fonduri, conflict de interese și sustragere de înscrisuri.

Viceprimarul Ionuț Milea, în prezent primar interimar al orașului Nehoiu, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar ceilalți funcționari, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals intellectual.

Cercetările în cauză au vizat legalitatea atribuirii și derulării unui număr de trei contracte de achiziție publică perfectate de Primăria orașului Nehoiu, jud. Buzău, cu două societăți comerciale, pentru reabilitarea Policlinicii Nehoiu, una dintre societăți fiind administrată de Lungu, înainte de a deveni primar, iar a doua de un afin al său.

Din probatoriul administrat, a rezultat nerespectarea prevederilor contractuale în sensul că anumite lucrări nu au fost executate, altele au fost executate necorespunzător, iar costurile unor lucrări au fost supraevaluate. În consecință, bugetul local al Primăriei orașului Nehoiu a fost prejudiciat cu 114.802,66 lei, sumă care a fost achitată în mod nelegal de primărie, ca urmare a demersurilor făcute de Florentin Lungu pe lângă viceprimarul Ionuț Milea și ceilalți inculpați.

În cauză s-a instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpaților, până la concurența sumei menționată anterior. Lucrătorii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Buzău au desfășurat activități în baza ordonanțelor de delegare emise de procuror.

Fii Reporter