Primăria Buzău a montat în parcuri coșuri pentru mizeria lăsată în urmă de câinii de companie

Primăria Buzău a comandat iar societatea de salubritate împreună cu Urbis Serv au amplasat în Parcul Crâng primele coşuri pentru uzul proprietarilor de câini care îşi scot la plimbare animalele de companie. Astfel de coşuri vor fi montate în toate parcurile din oraş, iar poliţia locală avertizează că cei care nu le vor folosi vor fi aspru sancţionaţi.

Coșurile sunt dotate cu pungi de hârtie dar şi un carton pentru ca proprietarii de câini să strângă mizeria lăsată în urmă de patrupedele lor. Astfel de coşuri vor fi montate în toate parcurile din municipiul Buzău. Reprezentanţii Poliţiei Locale avertizează că proprietarii de câini care nu vor strânge în urma patrupedelor vor fi aspru sancţionaţi.

Buzoienii salută iniţiativa primăriei, însă sunt sceptici că pungile cu care sunt dotate coşurile vor rezista prea mult. Pentru ca această acţiune să aibă rezultate, reprezentanţii Primăriei anunţă că au demarat şi planul de strângere a câinilor fără stăpân de pe domeniul public.

În ultima lună, poliţiştii locali au acţionat, cu precădere, pentru aplicarea unor avertismente în baza hotărârii Consiliului Local nr. 18/2008, privind igienizarea domeniului public şi obligaţia cetăţenilor de a păstra curăţenia.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI