Primăria a sistat temporar atribuirea locurilor de parcare, din cauza numărului mare de reclamaţii depuse de buzoieni

Edilii din Primărie vor să modifice regulamentul de concesionare a locurilor de parcare astfel încât să nu mai apară nemulţumiri. Una dintre ele este legată de obligația de a prezenta o poliță RCA valabilă pe un an. O comisie va studia sesizările şi va aduce îmbunătăţiri procedurii.

Proiectul demarat de Primărie referitor la repartizarea locurilor de parcare rezidenţiale amenajate va fi întrerupt pentru o scurtă perioadă. Odată cu începerea preluării locurilor de parcare în zonele în care acestea au fost distribuite au apărut şi reclamaţiile buzoienilor.

”Am constatat că sunt anumite lucruri ce pot fi îmbunătățite. Unor cetățeni li s-a părut o prevedere oarecum abuzivă că le-am solicitat o asigurare RCA valabilă pe un an. Dorim ca acest regulament să se modifice, astfel încât polița să fie valabilă, fără a mai impune restricții de durată. Important este ca cetățanul respectiv să aibă o poliță RCA valabilă. Pot să vă spun că la acest moment am preluat zece exemple de regulamente similare ale unor municipalități din România, le studiem împreună cu o comisie, iar săptămâna viitoare o să mergem la domnul primar să-i prezentăm propunerile de îmbunătățire a regulamentului”, a declarat Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

Toate aceste sesizări vor fi analizate de o comisie iar modificările care vor fi aduse regulamentului de repartizare vor fi supuse aprobării consilierilor municipali. Până atunci, alocarea locurilor de parcare va fi stopată.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI