joi, 13 iunie, 2024

Primăria a alocat aproape 300.000 de euro pentru modernizarea fântânii arteziene din Piața Dacia

Primăria a alocat aproape 300.000 de euro pentru modernizarea fântânii arteziene din Piața Dacia

Facebook
Twitter
Email

Buzoienii vor avea, în câteva săptămâni, o fântână care va costa aproape 300.000 de euro. Asta au hotârât astăzi consilierii locali buzoieni în cadrul şedinţei ordinare pe luna iulie. Deşi consilierii din Opoziţie au votat împotrivă, toţii consilierii PSD ŞI PNL au votat „pentru”, aşa că proiectul de hotărâre a fost adoptat. În următoarea perioadă, fântâna din Piaţa Dacia va intra într-un amplu proces de modernizare. Asta după ce astăzi, consilierii locali au aprobat proiectul care presupune alocarea a nu mai puţin de 291.516 euro, din bugetul local, pentru refacerea fântânii arteziene.

consilieri

Nu toţi consilierii locali au fost de acord cu alocarea acestei sume de bani pentru modernizarea obiectivului din centrul oraşului Buzău. Grupurile consilierilor locali ai PDL şi PP-DD s-au opus acestui proiect. „Consider că suma alocată este mult prea mare, în condiţiile în care sunt atâtea probleme de pus la punct în oraş. Aceşti bani ar fi putut fi folosiţi pentru altceva, şi nu pentru modernizarea unei fântâni”, a spus Silviu Roşioru, consilier local din partea PP-DD.

Aceeaşi părere a fost exprimată în cadrul şedinţei de astăzi şi de către consilierul PDL, Ion Barbu. „Valoarea propusă prin proiectul de hotărâre, de 13 miliarde de lei vechi, este prea mare. Se apropie de costul reabilitării acoperişului Colegiului Naţional <Mihail Eminescu>, ce se ridică la 16 miliarde. Nu mai spunem de utilitatea şi de complexitatea acestei din urmă lucrări în comparaţie cu cea care ni se propune nouă prin studiul de fezabilitate pentru fântâna arteziană”, a spus consilierul local democrat-liberal Ion Barbu. „Alocarea acestei sume a fost în proiectul de buget pe anul 2013, adoptat în martie, şi atunci aţi votat <pentru>”, le-a răspuns primarul Constantin Boşcodeală consilierilor din Opoziţie.

Au fost doar opt voturi împotrivă şi, nefiind proiect de patrimoniu, a fost adoptat cu majoritate simplă. Urmează acum să se deruleze procedura de licitaţie privind atribuirea lucrărilor de modernizare a fântânii arteziene din Centru. Termenul de finalizare a lucrării este de şapte săptămâni, de la începerea lucrărilor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.