Preotul Paul Negoiță lasă pe Facebook indicii despre candidatura sa pentru funcția de primar

Tabloul candidaților pentru fotoliul de primar al municipiului Buzău conține un nume despre care toată lumea vorbește că are șanse mari de câștig, deși până acum nu și-a anunțat oficial intenția de a intra în lupta electorală. Este vorba despre preotul Paul Negoiță, fost candidat și în urmă cu patru ani, actual consilier local independent. Acesta lasă însă numeroase indicii pe Facebook, sub formă de masaje.

În finalul celei mai recente dintre postările sale, Paul Negoiță scrie un mesaj mai mult decât relevant: ”Vă rog, în pace și solidalitate, să contribuim împreună la construirea unui viitor comun!”

”În urmă cu patru ani am avut una dintre cele mai frumoase experiențe – campania electorală pentru Primărie. I-am cunoscut mult mai bine pe buzoieni. A fost o campanie simplă și sinceră. S-a purtat atunci un război feroce prin toate mijloacele împotriva mea.
Dezinformările, minciunile și manipulările ar fi trebuit să fie inhalate de electorat. Nu a fost așa. Buzoienii sunt inteligenți. Au știut că scopul candidaturii mele nu a fost acela de a fi în slujba unor interese particulare. Au trecut patru ani. Un timp suficient pentru a se risipi și semințele îndoielilor aruncate în batjocora oamenilor.
Ma bucur să constat că Buzăul are astăzi o altă stare de spirit, că spiritul civic are alte cote, că ura împotriva minciunii este reală, că interesul comun primează tot mai mult în fața intereselor de grup. E clar, prezentul impune alte exigențe, iar viitorul sună bine.
Ca și dumneavoastră sunt un om care se gândeste la viitor. Trecutul nu-și mai găsește loc în planurile noastre. Vă rog, în pace și solidalitate, să contribuim împreună la construirea unui viitor comun!”, scrie Paul Negoiță, pe Facebook.

Paul Iulius Negoiţă este consilier local municipal independent, fiind la al doilea mandat. El are 40 de ani, este căsătorit şi are doi copii, fiind de profesie preot.

Este absolvent a două facultăţi, Facultatea de Teologie Ortodoxă şi Facultatea de Drept, având, de asemenea, studii postuniversitare. Din 1998 este preot, din ianuarie 2004 a fost inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, între anii 2008 şi 2010, a fost inspector general adjunct, din 2010 a deținut funcția de director al Palatului Copiilor iar din 2012 este director al Școlii Postliceale Sanitare din Buzău.

Fii Reporter