Premierul Sorin Grindeanu l-a numit pe Ionuţ Apostu la conducerea Administraţiei Fondului pentru Mediu

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit, luni, pe Ionuţ Apostu, viceprimar al Buzăului, în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Ionuț Apostu îl înlocuieşte la şefia AFM pe Mihai-Alexandru Moia, revocat din funcţie.

Fost jurnalist, Ionuț Apostu are 40 de ani, este căsătorit și are o fetiță. A deținut funcția de director al Agenției pentru Protecția Mediului Buzău din noiembrie 2012, însă până atunci a ocupat diverse poziții în mai multe redacții locale.

A fost redactor al cotidianului Opinia din martie 1998, până în noiembrie 2001, apoi a promovat în funcția de redactor-șef al aceleiași publicații, poziție pe care a ocupat-o până în iulie 2003. În paralel, între 1998 și 2002, Ionuț Apostu a fost corespondentul în Buzău al cotidianului Libertatea.

Din septembrie 2006 a fost director al televiziunii locale Tv Buzău, apoi, din septembrie 2007 până în martie 2011 a deținut conducerea ziarului Strada. Și-a încheiat cariera publicistică în 2012, ca director al unei firme de publicitate. A urmat studii postuniversitare în administrație după care a câștigat concursul pentru postul de director al Agenției pentru Protecția Mediului.

A devenit viceprimar al municipiului Buzău după alegerile locale din 2016.

Fii Reporter