joi, 13 iunie, 2024

Prefectura Buzău a rămas fără juriști, din cauza salariilor mici și a volumului mare de muncă

Prefectura Buzău a rămas fără juriști, din cauza salariilor mici și a volumului mare de muncă

Facebook
Twitter
Email

Funcționari puțini, volum uriaș de muncă. Se întâmplă în Prefectura Buzău, instituție care funcționează, de mai mulți ani, cu deficit de personal.

Aproape toate serviciile din cadrul Prefecturii duc lipsă de personal, însă deficitul se resimte cel mai mult la Compartimentul Juridic, acolo unde situația a devenit critică.

Din cauza salariilor mici și a volumului mare de muncă, în ultimii ani, mai mulți angajați ai compartimentului au părăsit instituția.

Ultima plecare a avut loc chiar săptămâna trecută: șefa compartimentului a câștigat un concurs la Vama Buzău, pe un post de consilier juridic plătit de două ori mai bine.

Conducerea Prefecturii Buzău face eforturi disperate pentru aducerea de noi consilieri juridici. Zilele trecute, prefectul Daniel Țiclea a făcut un anunț inedit către toți consilierii juridici superiori care lucrează la alte instituții de stat.

Aceștia se pot transfera, la cerere, la Instituția Prefectului Buzău. În prezent, la Compartimentul Juridic din cadrul Prefecturii sunt cinci locuri vacante, din totalul de 12 posturi prevăzute în organigramă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.