Prefectura are conturile blocate. Este efectul unor erori mai vechi ale Comisiei Judeţene de Fond Funciar

Instituţia Prefectului Buzău are, în aceste zile, conturile blocate şi se află în situaţia de a nu se putea nici măcar plăti salariile angajaţilor. Totul pleacă de la o hotărâre judecătorească, recent emisă, din cauza unor erori comise, cu mult timp în urmă, de către Comisia Judeţeană de Fond Funciar de pe lângă Istituţia Prefectului.

Prefectul Ichim spune că va încerca să deblocheze situaţia şi va cere lămuriri juridice privind precizările din dispoziţia hotărîrii instanţei în legătură cu acest subiect.

De la începutul lunii, Prefectura Buzău are conturile blocate. O decizie a Tribunalului Buzău pentru recuperarea unei sume, care nu a fost acordată drept despăgubire în urma unei hotărâri a Comisiei Judeţene de fond funciar, a avut ca efect blocarea conturilor.

La mijloc este vorba despre o sumă de aproape 300.000 de lei. Şefa de la Casa Albă consideră că măsura impusă este injustă, atât timp cât ar trebui să răspundă cei vinovaţi, nu întreaga instituţie. Prefectul a atacat decizia în instanţă.

Mai mult, o situaţie similară, legată de nepunerea în aplicare a unui titlu de proprietate emis de aceeaşi comisie judeţeană, a condus la o sentinţă definitivă de amendare a celui care deţine acum funcţia de prefect, totodată preşedinte al comisiei. Chiar dacă fapta datează de mai bine de doi ani, şefa de la Casa Albă este pusă acum într-o postură delicată, la nici o lună de la numirea sa.

Întrebată ce va face dacă va primi decizia de poprire pe salariu şi cu conturile blocate, Carmen Ichim a declarat că nu va accepta să plătească pentru ceva ce nu a greşit.

Prefectul Carmen Ichim s-ar putea trezi cu poprire pe salariu şi pe conturi la jumătatea lunii viitoare.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI