Porți deschise la Staţia de Tratare a Apei Potabile Sud şi la Staţia Est de Ziua Mondială a Apei

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită în întreaga lume pe 22 martie, Compania de Apă S.A. Buzău organizează Ziua Porţilor Deschise, o bună ocazie pentru buzoieni de a cunoaşte detalii importante despre investiţiile de peste 100 de milioane de euro implementate până în prezent de operatorul regional buzoian pentru conformarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare cu standardele europene în materie.

Graţie implementării investiţiilor cu finanţare europeană, Buzăul este pe harta Europei din perspectiva conformării cu standardele aferente acquis-ului comunitar, făcând parte din elită operatorilor regionali din România care au încheiat cu succes programele ISPA şi POS Mediu.

Compania de Apă S.A. Buzău marchează Ziua Mondială a Apei 2017 printr-o serie de acţiuni care să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei apei pentru viaţă şi să conştientizeze populaţia cu privire la necesitatea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător. Operatorul regional de apă şi canalizare din judeţul Buzău a programat, împreună cu o serie de instituţii de învăţământ, mai multe vizite de documentare la staţiile de tratare a apei potabile din Buzău, Pătârlagele, Pogoanele, Siriu şi Sapoca, precum şi demonstraţii tehnice de laborator.

Programul special configurat pentru Ziua Mondială a Apei cuprinde acţiuni ce vor fi derulate în perioada 22 – 25 martie 2017. Pentru a populariza procesul potabilizarii apei, Compania de Apă a programat, sâmbătă, 25 martie 2017, în intervalul orar 10.00 – 12.00, Ziua Porţilor Deschise la Staţia de Tratare a Apei Potabile Sud şi la Staţia de Tratare a Apei Potabile Est. Buzoienii care doresc să viziteze obiectivele de investiţii menţionate, realizate cu finanţare europeană, se pot programa până miercuri, 22 martie, prin intermediul poştei electronice, la adresa infopublic@cabuzau.ro sau la numărul de telefon 0768.198.617.

După reuşită conformării aproape integrale cu standardele europene în materie de calitate a apei, Compania de Apă S.A Buzău abordează investiţii de peste 200 de milioane de euro, aferente programului POIM 2014 – 2020, prin care se vor realiza înlocuirea ultimilor kilometri de conducte magistrale vechi, utilarea cu echipamente moderne şi extinderea facilităţilor de apă/canal în zona rurală a judeţului.

Fii Reporter