Poliția Locală îi poate amenda cu 1.000 de lei pe proprietarii sau chiriașii clădirilor care nu sunt întreținute corespunzător

O amplă campanie de curățenie a demarat, marți, în municipiul Buzău, buzoienii fiind chemați de edili să ajute echipele de la salubrizare. Campania se desfășoară până pe 14 aprilie, în toate zonele orașului, conform unui calendar stabilit de municipalitate. În această perioadă, polițiștii locali vor înteți controalele privind administrarea şi gospodărirea domeniului public şi privat.

„Împreună pentru un Buzău curat de Sfintele Paști!” este sloganul sub care edilii municipiului vor desfășura activități de igienizare în tot orașul. Primarul Constantin Toma lansează un apel către toți cetățenii municipiului să se implice în activități de îngrijire a propriilor gospodării, dar și în acțiuni voluntare de igienizare a spațiilor din jurul blocurilor și a imobilelor deținute cu orice titlu, pentru zugrăvirea fațadelor, spălarea geamurilor, vitrinelor și panourilor de reclamă și publicitate.

În cadrul campaniei, polițiștii locali vor înteți controalele privind administrarea şi gospodărirea domeniului public şi privat. Aceștia atenționează că, în conformitate cu prevederile HCL 18/2008 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind administrarea şi gospodărirea domeniului public şi privat al municipiului Buzău, pot acorda amenzi usturătoare.

Astfel, neîntreţinerea în stare corespunzătoare a clădirilor deţinute cu orice titlu, anexelor gospodăreşti, curţilor şi împrejmuirilor acestora, a locurilor de depozitare a materialelor, pomilor şi peluzelor, precum şi neluarea măsurilor de deratizare şi dezinsecţie a imobilelor şi terenurilor aferente se sancționează cu 250 până la 1.000 de lei amendă.

CITEȘTE ȘI Primarul Constantin Toma îi cheamă pe buzoieni să curețe orașul, înainte de Paște

Aceleași amenzi sunt prevăzute și pentru neasigurarea întreţinerii, curăţeniei şi igienei imobilelor deţinute cu orice titlu prin zugrăvirea faţadelor, spălarea geamurilor şi vitrinelor, a firmelor şi panourilor de reclamă şi publicitate. Tot între 250 și 1.000 de lei sunt amenzile pentru neluarea de către proprietar a măsurilor de menţinere în bună stare a panourilor şi bannerelor de publicitate şi reclamă amplasate pe domeniul public.

Pentru aruncarea gunoiului menajer lângă containere sau pubele, împrăştierea conţinutului acestora, precum şi nespălarea şi dezinfectarea de către unitatea specializată a containerelor şi pubelelor, sancțiunile variază între 125 și 500 de lei.
Cele mai mari sancțiuni sunt prevăzute pentru depozitarea în alte locuri decât rampa de gunoi, haldele şi locurile special amenajate a gunoiului menajer, pământului, deşeurilor şi reziduurilor de orice natură, a cadavrelor de animale şi păsări. Amenzile în aceste cazuri pot fi între 500 și 1.250 lei.

Fii Reporter