miercuri, 22 mai, 2024

Plan pentru racordarea la rețeaua de alimentare cu gaze a tuturor localităților buzoiene

Plan pentru racordarea la rețeaua de alimentare cu gaze a tuturor localităților buzoiene

Facebook
Twitter
Email

Președintele Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Dumitru Chiriță, și directorul general al Trasgaz, Ion Sterian, le-au explicat primarilor buzoieni care sunt pașii de urmat pentru dezvoltarea reţelelor de gaze naturale în judeţul Buzău, respectiv a înfiinţării de noi distribuții de gaze către toate comunele.

Toți pașii procedurali au fost discutați în prezența primarilor din județ în cadrul unei întâlniri organizate de Instituția Prefectului și Consiliul Județean Buzău la care au participat directorul Transgaz, Sterian Ion și directorul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chiriță.

Alături de prefectul Carmen Ichim și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, la întâlnire a participat și deputatul PSD, Marcel Ciolacu.

“Astăzi am făcut un pas uriaș pentru a pune pe picioare cel mai ambițios proiect de dezvoltare pe care l-a cunoscut județul Buzău după Revoluție. Vom racorda toate localitățile buzoiene la rețeaua de gaze naturale! Este un proiect gigant de zeci de milioane de euro care va aduce zona rurală la standarde europene și le va oferi oamenilor perspectiva unei vieți mai bune”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

53461899_2289370051335121_115207111826210816_o

Participanții la înâlnire au decis să înființeze rapid o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) la nivel județean, care să cuprindă toate localitățile beneficiare ale proiectului, grupate în patru diviziuni în funcție de zonă. Următoarea etapă va fi întocmirea studiilor de fezabilitate, aprobarea lor și demararea lucrărilor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură