Primăria extinde sistemul de supraveghere video din Buzău cu 50 de camere wireless

Un număr de 50 de noi camere de supraveghere vor fi montate în mai multe zone ale Buzăului, pentru a transmite imagini în timp real către dispeceratul Poliției Locale. Proiectul urmează a fi implementat în cursul anului 2017. Acesta vine în completarea celor 163 de camere de supraveghere aflate în oraș.

Camerele sunt de nouă generație și, prin intermediul tehnologiei 3G, pot transmite imaginile prin sistem wireless. Ideea camerelor de supraveghere wireless a deschis calea către un alt proiect anunțat de primarul Constantin Toma în campanie, acela al WiFi-ului gratuit în toate spațiile publice din Buzău.

Astfel, este de așteptat ca firma care va câștiga licitația să asigure și internetul gratuit în mai multe parcuri și zone de promenadă din Buzău, așa cum se întâmplă deja în multe orașe din România.

La Buzău este funcțional un sistem de supraveghere video, implementat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Astfel, în cadrul proiectului, în 46 de puncte din municipiul Buzău au fost instalate camere video, 99 fixe şi 64 mobile, fiind vizate în special şcolile, pieţele, principalele artere de circulaţie, zonele comerciale şi zonele pietonale.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI