Piața Centrală va avea etaje subterane, lift și aer condiționat, după modernizare

Piața Centrală a Buzăului va fi structurată pe mai multe etaje subterane, va avea lift și aer condiționat. Modernizarea ei nu va fi realizată însă în cursul acestui an, după cum a precizat primarul Constantin Toma la un post local de televiziune. Edilul a anunțat totuși că în 2017 vor fi modernizate piețele de cartier din municipiu.

Prezent în studioul Tv Buzău, edilul șef a anunțat că amână modernizarea pieței din centru, pentru a le da suficient timp arhitecților să realizeze cel mai bun proiect.

„Piața centrală nu se va moderniza în 2017, așa cum am anunțat inițial. Însă, pentru acest an am demarat un concurs de proiecte la care am invitat mai mulți arhitecți. Ideea este că piața va avea mai multe etaje subterane, cu lift și aer condiționat, totul cât se poate de modern. La nivelul solului se va amenaja o parcare”, a declarat Toma la postul local de televiziune.

Totodată, edilul șef a mai anunțat că în 2017, se vor moderniza toate celelalte piețe din Buzău.

„Vă dați seama că lucrarea din piața centrală va fi una de amploare și de durată. Cel puțin un an, comercianții de aici vor trebui să se mute în piețele de cartier. De aceea, mai întâi vom moderniza piețele secundare din oraș pentru ca atât comercianții cât și clienții să aibă mai puțin de suferit”, a adăugat Toma, la TV Buzău.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI