luni, 15 iulie, 2024

Parlamentarii PSD Buzău, val de declarații după alegerea lui Marcel Ciolacu în funcția de premier

Parlamentarii PSD Buzău, val de declarații după alegerea lui Marcel Ciolacu în funcția de premier

Facebook
Twitter
Email

Parlamentarii PSD Buzău au reacționat cu entuziasm pe paginile lor de socializare, după ce l-au votat pe Marcel Ciolacu în funcția de premier al României. Aceștia au apreciat calitățile și viziunea lui Ciolacu, subliniind contribuțiile sale și abilitățile sale de lider. Cu toții au avut numai cuvinte de laudă la adresa președintelui PSD.

Senatorul și președintele PSD Buzău, Lucian Romașcanu, și-a arătat întreaga susținere pentru Marcel Ciolacu, pe care l-a descris ca pe un om patriot și onest, capabil să ducă România într-o direcție pozitivă. De asemenea, a ținut să evidențieze faptul că alegerea lui Ciolacu în funcția de premier este o onoare pentru PSD Buzău.

Astăzi am votat pentru noul guvern al României, un guvern care înțelege profund că este momentul acțiunii dincolo de partizanate, pentru binele comun. Am toată încrederea în Ion Marcel Ciolacu, un om cu calități dincolo de orice îndoială, un om patriot și onest. Sunt mândru că PSD Buzău are onoarea de a da prim-ministrul României, un om care a schimbat fața Partidul Social Democrat, care va duce România acolo unde merită”, a scris Romașcanu pe Facebook.

O reacție similară a avut și senatoarea Liliana Sbîrnea. Ea a declarat că ieri a fost una dintre cele mai onorante zile pentru ea ca reprezentant al buzoienilor în Parlamentul României, subliniind că Marcel Ciolacu iubește poporul și că va face tot posibilul pentru ca cetățenii să nu-și piardă credința într-un viitor mai bun.

Un OM care, în calitate de prim-ministru, știe că responsabilitatea primită înseamnă responsabilitatea față de fiecare dintre dumneavoastră, care crede cu toată tăria în această țară, care își onorează angajamentele, care nu va precupeți niciun efort pentru ca speranțele pe care ni le-ați încredințat să devină certitudine și pentru care aspirațiile dumneavoastră îi sunt misiune. Un OM capabil să facă din Guvernul României Guvernul tuturor românilor”, a scris Liliana Sbîrnea pe pagina sa.

Și deputatul Andi Cristea a afirmat că a avut privilegiul de a acorda votul său Guvernului condus de Marcel Ciolacu, evidențiind faptul că acesta este un om de stat autentic, cu un comportament calm și măsurat. Cristea a subliniat curajul lui Ciolacu de a lua decizii importante și abilitatea sa de a concepe și implementa planuri pe termen lung, dar a ținut să amintească și de realizările președintelui PSD Buzău, Lucian Romașcanu în fruntea Ministerului Culturii.

Marcel Ciolacu este un autentic om de stat, cu un comportament calm și măsurat, care nu se dă înapoi de la a lua decizii importante, datorită curajului său de a-și asuma responsabilități. Face parte dintr-un grup select și restrâns de persoane capabile să conceapă planuri pe termen lung și să le pună în practică. Pentru mine, acesta este un semn al puterii reale, deoarece visurile și planurile fără posibilitatea de a fi realizate sunt doar iluzii.

În urma negocierilor politice, Lucian Romașcanu, cel mai bun ministru al Culturii pe care l-am avut, a făcut un pas înapoi cu eleganța sa caracteristică. Îi aduc felicitările pentru mandatul său de succes în care a realizat atât creșteri de salarii pentru personalul din subordine cât și reforme! Astfel, Codul Patrimoniului este în dezbatere publică și urmează să fie revizuită Legea Managementului Cultural. Pentru prima dată, România a avut opțiunea de preemțiune pentru achiziția de manuscrise ale lui Mircea Eliade și Emil Cioran și a reușit achiziționarea unor documente istorice unice, precum jurnalul intim al Reginei Maria”, a scris Andi Cristea.

Deputatul Romeo Lungu a descris alegerea lui Ciolacu ca pe o zi istorică pentru Buzău și a subliniat faptul că acesta este al doilea prim-ministru pe care Buzăul îl dă țării, după Alexandru Marghiloman. Lungu a evidențiat prioritățile noului guvern, printre care promovarea principiului de echitate în plan social și economic, susținerea producției românești și absorbția accelerată a fondurilor europene.

Zi istorică pentru Buzău! Marcel Ciolacu este premierul României! Este o onoare imensă să vedem cum Buzăul continuă să producă lideri remarcabili. Marcel Ciolacu este al doilea prim-ministru pe care îl dă Buzăul, după Alexandru Marghiloman.

Noul Guvern al României are pe agendă trei mari priorități: Promovarea principiului de echitate în plan social și economic, susținerea producției românești și absorbția accelerată a fondurilor europene din PNRR și din fondurile de coeziune”, a menționat Romeo Lungu în postarea sa de pe Facebook.

 

Și Laurențiu Țepeluș și-a exprimat încrederea că Marcel Ciolacu, ca prim-ministru, va fi soluția potrivită pentru România, evidențiind experiența sa administrativă, politică și angajamentul față de binele cetățenilor. Țepeluș a subliniat performanțele PSD în guvernare și a transmis felicitări și susținere pentru noul prim-ministru.

„Sunt convins că persoana echilibrată, rezonabilă, cu experiență administrativă și politică și care în luarea deciziilor pune pe primul loc ceea ce este bine pentru cetățean va reprezenta cea mai bună soluție pentru România. Pentru că de câte ori a guvernat, PSD a performat și o va face și de această dată, susținut din Parlament”, a scris deputatul Țepeluș imediat după terminarea votului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.