Operatorii de transport persoane, băgați în ședință la Consiliul Județean, după ce s-au înmulțit reclamațiile la adresa lor

Transportatorii buzoieni care efectuează curse pe rutele interjudețene au fost convocați, miercuri, la Consiliul Județean, ca urmare a numeroaselor reclamații venite din partea călătorilor legate fie de starea mașinilor, fie de atitudinea șoferilor. Alte reproșuri la adresa operatorilor fac referire la refuzul acestora de a transporta gratuit veteranii de război și persoanele cu handicap.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu s-a autosesizat după ce în presa locală au apărut materiale conform cărora, persoanelor cu statut special, în speță veteranii de război care beneficiază conform legii de călătorii gratuite, nu le este permis accesul în mijloacele de transport ale operatorilor privați.

Transportatorii veniți marți la întâlnirea cu președintele CJ ,Petre Emanoil Neagu, cu vicepreședintele Adrian Petre și cu secretarul județului Laurențiu Gavrilă au fost informați că deacum înainte autoritățile județene vor veghea atent asupra respectării întocmai a condițiilor prevăzute în caietele de sarcini și în cazul în care vor fi constatate abateri se va merge pe acordarea cuantumului maxim al amenzilor stabilite de lege care se ridică la 30.000 de lei.

”Astăzi m-am întâlnit cu reprezentanții operatorilor de transport public de persoane din județul Buzău. I-am informat despre controalele care vor avea loc pe toate traseele, astfel încât să ne asigurăm că este respectat caietul de sarcini pentru ca cetățenii să poată circula în condiții normale și să beneficieze de toate drepturile care li se cuvin. Așa cum am mai precizat, dacă situațiile apărute în presă se vor repeta, sancțiunea aplicată transportatorilor va fi cea maximă”, a spus președintele CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu.

Transportatorii au spus, la rândul lor, că respectă întocmai legea și condițiile prevăzute în caietul de sarcini și că problema semnalată în presă a fost una izolată care nu se va mai repeta. Totodată, operatorii de transport s-au plâns că unele din rutele cele mai aglomerate sunt asaltate de transportatori pirat care le pun în primejdie afacerea, nu plătesc niciun fel de taxe și asupra cărora autoritățile nu iau nici o măsură.

Fii Reporter