vineri, 17 mai, 2024

O nouă campanie de informare și publicitate adresată copiilor a fost derulată de Compania de Apă Buzău

O nouă campanie de informare și publicitate adresată copiilor a fost derulată de Compania de Apă Buzău

Facebook
Twitter
Email

Compania de Apă Buzău a organizează a doua campanie de informare și publicitate adresată copiilor în cadrul unui amplu proiect de investiții cu finanțare din partea Uniunii Europene. „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Buzău, în perioada 2014 – 2020” reprezintă o nouă etapă semnificativă în cadrul extinderii și modernizării infrastructurii de alimentare cu apă, colectare și evacuare ape uzate din aria de operare a Operatorului Regional Compania de Apă SA Buzău, continuând procesul investițional derulat prin Programele ISPA, SAMTID și POS Mediu de creare și dezvoltare a sistemelor regionale în sectorul apei.

În perioada 28-29 septembrie 2023, peste 300 de elevi din mai multe localități, Gura Dimienii, Valea Părului, Mânzălești, Lopătari, Beceni, Săpoca, Cernătești și Mătești din județul Buzău au participat la activități distractive și interactive, concepute pentru a-i învăța despre importanța consumului responsabil de apă și protejarea mediului înconjurător.

Prin această campanie, organizatorii își propun să crească gradul de conștientizare și să încurajeze schimbările pozitive în comportamentul copiilor.

Activitățile distractive și interactive din cadrul campaniei au fost planificate ținând cont de nivelul de înțelegere și vârsta copiilor. Acestea au implicat, prezentări interactive și discuții cu participanții, toate având ca temă principală conservarea apei și a mediului.

Prin intermediul acestora, copiii au fost încurajați să gândească și să acționeze în mod responsabil, învățându-i despre cum pot economisi apă în diverse situații, cum să prevină poluarea apei și ce pot face pentru a proteja mediul înconjurător. Un alt aspect important al campaniei este diseminarea cunoştinţelor dobândite în rândul prietenilor şi familiei.

În cadrul evenimentului, organizatorii au distribuit materiale de promovare ce au constat în ghiozdane, șepci, tricouri, caiete de matematică și dictando, pliante.

Materialele de promovare au fost concepute într-un mod atractiv, adaptat vârstei copiilor, pentru a-i atrage și a-i informa mai bine.

Pliantele conțineau mesaje simple și ușor de înțeles despre economisirea apei și importanța protejării mediului, fiind distribuite atât în timpul activităților, cât și în școlile participante.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.