luni, 11 decembrie, 2023

O nouă amânare în dosarul „Orizont”, în care Constantin Boşcodeală este judecat pentru abuz în serviciu

O nouă amânare în dosarul „Orizont”, în care Constantin Boşcodeală este judecat pentru abuz în serviciu

Facebook
Twitter
Email

Tribunalul Dâmboviţa a decis acordarea unui nou termen, pe 20 mai, în dosarul fostului primar al municipiului Buzău Constantin Boşcodeală, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. El este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, cauzând un prejudiciu de peste 24 milioane de lei.

Procesul primeşte amânări repetate pentru că nu s-a găsit o persoană care să efectueze expertiza agricolă. La ultimul termen, expertul desemnat a anunţat că nu o poate realiza din motive medicale. Până în prezent, la dosar abia au fost depuse o expertiză contabilă şi una topo-cadastrală.

În acest dosar, Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti în iunie 2014, în sarcina lui fiind reţinută infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

În faţa instanţei a ajuns şi Stana Viorica, la data faptelor director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău, pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dar şi Nicolae Trandafir, la data faptelor director al Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.