vineri, 23 februarie, 2024

Municipiul Buzău va avea iluminat stradal cu LED-uri, pentru a micșora facturile la curent

Municipiul Buzău va avea iluminat stradal cu LED-uri, pentru a micșora facturile la curent

Facebook
Twitter
Email

Ca să depășească mai ușor criza ce se preconizează, municipalitatea buzoiană trebuie să facă economii drastice. Se anunță o scumpire a curentului electric iar facturile la iluminatul public ar urma să provoace un adevărat șoc bugetului administrației locale. Prin urmare, șefii Palatului Comunal intenționează să modernizeze sistemul de iluminat stradal clasic.

Prin darea în funcțiune a lămpilor cu LED, Primăria Buzău ar putea face economii substanțiale.

Un prim pas va fi făcut în zona Primăverii și străzile adiacente din municipiu.

”Avem în vedere iluminatul cu LED-uri, bineînțeles că sunt mai multe proiecte, inclusiv pe fonduri europene. Deci avem zona Primăverii, vorbesc de strada Primăverii dar nu numai, ci tot grupul acela de străzi de acolo, unde avem un proiect foarte important chiar pe fonduri europene. Vom introduce un iluminat modern acolo”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Realizarea unui sistem de iluminat coerent la scara întregului oraș va însemna practic: funcționalitate, eficientă și aspect estetic.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.