marți, 19 martie, 2024

Municipiul Buzău declară unirea cu Republica Moldova. Demersul este unul simbolic

Municipiul Buzău declară unirea cu Republica Moldova. Demersul este unul simbolic

Facebook
Twitter
Email

Curentul unionist cucerește din ce în ce mai mulți aleși de localitățile aflate de o parte și de cealaltă a Prutului. Joi va fi rândul autorităților din municipiul Buzău să declare unirea simbolică cu Basarabia, după ce peste o sută de comunități din Moldova și câteva din România au înfăptuit deja acest demers simbolic.

În anul sărbătoririi Centenarului României Mari, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a convocat Consiliul Local Municipal în ședință de îndată, pentru a declara unirea simbolică a Buzăului cu Republica Moldova.

”Primarul Municipiului Buzău convoacă, în data de 15 martie 2018, ora 13.00, Consiliul Local al Municipiului Buzău, la Sala Stan Săraru (sala 24), în vederea semnării unei Declarații simbolice de Unire a Basarabiei cu România”, se arată într-un anunțpostat pe site-ul primăriei Buzău.

În ședința CLM de joi va fi citită o declarație politică cu de unire a municipiului Buzău cu Republica Moldova. În decizia sa, edilul s-a sprijinit pe faptul că o sută de primari din stânga Nistrului au declarat, luna aceasta unirea cu România.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.