Municipalitatea a publicat lista străzilor care vor intra în reabilitare

Primăria Buzău a publicat, pe site-ul instituţiei, propunerea privind reabilitarea străzilor din oraş. Proiectul privind reabilitarea sistemului rutier şi a sistemului de canalizare pentru străzi neasfaltate sau degradate din municipiul Buzău cuprinde 56 de străzi la care se vor începe lucrările chiar din primăvara acestui an.

Potrivit proiectului, până în 2023, vor fi reabilitate 119 străzi, în lungime totală de 56 de kilometri, începând cu 2018.

Constantin Toma, împreună cu echipa din primărie, a reuşit să identifice toate tronsoanele din municipiul Buzău care nu au fost niciodată asfaltate sau care au ajuns în stare avansată de degradare.

În acest an vor fi reabilitate Bulevardul Averescu, Bulevardul 1 Decembrie 1918, strada Aerodromului şi intrarea Aviaţiei. Proiectul prevede şi sistemul de canalizare, iar finanţarea va fi făcută din fonduri proprii.

Lista acestor străzi, pentru care vor începe lucrările chiar din primavara acestui an, a fost publicată pe site-ul Primăriei Buzău.

LISTA CELOR 56 DE STRĂZI

De asemenea, printre proiectele aduse la cunoştinţa opiniei publice se numără reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv amenajarea pistelor pentru biciclişti, pe coridoarele deservite de transportul public.

LISTA CELOR 119 STRĂZI

Reabilitarea celor 119 străzi, în lungime totală de aproximativ 56 de kilometri, va începe în 2018 şi se va finaliza cinci ani mai târziu, în 2023.

Costurile estimate ale lucrărilor nu au fost încă făcute publice, însă, conform spuselor primarului Constantin Toma, prin eforturi proprii şi prin absorbţia de fonduri europene, proiectul va putea fi dus la bun sfârşit.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI