miercuri, 21 februarie, 2024

Motivul pentru care mii de familii din municipiul Buzău stau în frig până săptămâna viitoare

Motivul pentru care mii de familii din municipiul Buzău stau în frig până săptămâna viitoare

Facebook
Twitter
Email

Timp de o săptămână, mii de buzoieni branșați la sistemul centralizat de încălzire vor îngheța în apartamente. De vină este o avarie apărută la unul dintre cazanele nou montate la Punctul Termic 4 din cartierul Dorobanți, care produce energie termică pentru mai bine de două treimi din oraș.

Directorul Regiei Autonome Municipale Buzău, Aurel Gubandru, afirmă că avaria care lasă fără căldură și apă caldă aproximativ 4.000 de apartamente, a apărut la niște țevi din interiorul cazanului.

Până spre sfârșitul săptămânii se va livra agent termic doar către unitățile școlare cu ajutorul cazanului mic. Conducerea Regiei Autonome Municipale speră ca avaria să fie remediată până la începutul săptămânii viitoare.

”În cursul zilei de ieri, s-au efectuat lucrări de remediere a unor defecțiuni ale cazanului CAF 10Gcal. În urma constatărilor și pentru a avea siguranța funcționării la parametrii normali în această iarnă, s-a luat decizia de înlocuire a țevilor cu grad ridicat de uzură, operațiune care va dura până în a doua parte a săptamânii”, se arată într-un comunicat al RAM Buzău.

Timp de o săptămână, buzoienii branșați la sistemul centralizat vor fi nevoiți să folosească surse alternative de încălzire, respectiv aeroterme, calorifere electrice sau radioatoare cu halogen.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.