luni, 22 iulie, 2024

Modernizări în capitala Republicii Moldova, cu bani din România. Buzăul a reabilitat deja un pasaj pietonal

Modernizări în capitala Republicii Moldova, cu bani din România. Buzăul a reabilitat deja un pasaj pietonal

Facebook
Twitter
Email

În ultimii ani, Consiliul Județean Buzău a sprijinit autoritățile din Chișinău și din alte orașe ale Republicii Moldova, pentru finalizarea unor proiecte ce vizează modernzizarea infrastructurii. Printre obiectivele care au beneficiat de investiții buzoiene este și un pasaj subteran din capitala Moldovei, ce va fi inaugurat în curând. Trecerea subterană va purta numele județului Buzău.

Aflat mulți ani într-o stare avansată de degradare, pasajul pietonal subteran din sectorul Botanica a fost reabilitat în acest an de către autoritățile din Chișinău, cu fonduri proprii, dar și cu sprijinul CJ Buzău,care a contribuit cu suma de 50.000 de euro.

Prezent, zilele trecute, în capitala Moldovei, unde a participat la zilele orașului, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a profitat de ocazie și a făcut o vizită la pasajul subteran care, după inaugurare, va purta numele județului de la Curbura Carpaților.

Un alt obiectiv din Chișinău reabilitat recent cu fonduri alocate de Consiliul Județean Buzău este Scuarul „Nicolae Titulescu” din Chișinău. De altfel, pasajul subteran și scuarul care poartă numele fostului mare diplomat român se află foare aproape unul de celălalt, pe Bulevardul Dacia.

Locuitorii Chișinăului care vor trece prin acest pasaj au ocazia să ia cunoștință cu frumusețile județului Buzău. Asta, deoarece pe toată lungimea trecerii subterane au fost montate panouri pe care sunt ilustrate cele mai importante obiective turistice din județ.

În şedinţa ordinară din august 2022, Consiliului Judeţean Buzău a aprobat proiectul de hotărâre privind asumarea responsabilităţii de cofinanţare a două proiecte de investiţii în dezvoltarea infrastructurii municipiului Chişinău.

Consiliul Judeţean Buzău a anunțat atunci că investește 400.000 de euro peste Prut, în câteva proiecte edilitare din Chişinău. Cea mai mare sumă a fost direcționată spre lucrările de amenajare şi modernizare a Parcului Catedralei din Chişinău, pentru care administraţia buzoiană s-a angajat să contribuie cu suma de 350.000 euro.

Cel de-al doilea proiect edilitar din Chișinău vizat de autoritățile buzoiene a constat în repararea capitală a pasajului subteran subteran situat pe Bulevardul Dacia, intersecţia cu Bulevardul Traian şi Bulevardul Decebal, din Sectorul Botanica. Bugetul acestei lucrări a fost stabilit la 50.000 euro, bani alocaţi integral de autorităţile judeţului Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.