sâmbătă, 24 februarie, 2024

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, prezent în Lituania la reuniunea pe tema politicii de coeziune

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, prezent în Lituania la reuniunea pe tema politicii de coeziune

Facebook
Twitter
Email

Mi­nistrul Fondurilor Europene, senatorul de Buzău, Eugen Teodorovici, a fost prezent marţi la reuniunea informală a miniştrilor pe tema politicii de coeziune, desfăşurată la Vilnius, în Lituania. Dezbaterile au vizat rolul politicii de coeziune în perioada de programare 2014-2020. Este o mare responsabilitate să contribuim la îmbunătăţirea funcţionării politicii de coeziune şi la creşterea rolului acesteia în dezvoltarea Europei, în beneficiul Uniunii Europene şi al cetăţenilor ei. Totodată, trebuie să facem eforturi suplimentare pentru recuperarea decalajelor şi reducerea disparităţilor între diferite niveluri de dezvoltare a regiunilor. În acelaşi timp, statele membre trebuie să poată ajusta investiţiile programate în funcţie de nevoile naționale. În cazul României, de exemplu, cele mai mari investiţii trebuie alocate infrastructurii, atât celei sociale, educaționale şi de sănătate, cât şi celei dedicate transportului şi mediului,  scopul fiind crearea unui cadru sustenabil pentru alte investiţii necesare atingerii ţintelor de dezvoltare şi de creştere asumate prin Strategia Europa 2020. În viitoarea perioadă de programare, atenţia autorităţilor trebuie să se concentreze asupra eficacităţii sistemelor de implementare a fondurilor europene; în caz contrar, toate aceste priorităţi vor rămâne doar dorinţe”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Politica de coeziune are o contribuţie importantă în combaterea diferenţelor economice, sociale şi teritoriale dintre regiunile UE, dar şi pentru intensificarea competiţiei economice.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.