luni, 4 martie, 2024

Militari ai Diviziei 2 Infanterie și șapte pompieri buzoieni, trimiși să intervină în zonele inundate din județul Galați

Militari ai Diviziei 2 Infanterie și șapte pompieri buzoieni, trimiși să intervină în zonele inundate din județul Galați

Facebook
Twitter
Email

89 de militari din cadrul Diviziei 2 Infanterie Getica, cu trei utilaje aparţinând Ministerului Apărării Naţionale au acţionat, în această dimineaţă, începând cu ora 01.30, în zona localităţilor Măstăcan, Costache Negri şi Pechea, din judeţul Galaţi. Militarii au acționat pentru ajutarea populaţiei şi limitarea efectelor inundaţiilor produse aseară în acea zonă. În cursul nopţii, militarii, care provin din Divizia 2 Infanterie „Getica” – Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” – Batalioanele 300 Infanterie „Sfântul Andrei” şi 284 Tancuri „Cuză Vodă” Galaţi, au acţionat şi în localitatea Cudalbi. Intervenţia militarilor este realizată la solicitarea subprefectului de Galaţi.

Tot astazi, șapte subofițeri dela ISU Buzău se vor deplasa în zonele inundate din județul Galați. Pompierii buzoieni vor ajunge la Galați cu un autocamion și autoutilitară și vor fi dotați cu cinci motopompe de capacitate mare, dar și cu o instalație de filtrare a apei. 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.