Măsuri speciale de aprovizionare cu apă, la începerea anului școlar. Compania de Apă asigură cisterne în zonele care pot avea probleme din cauza consumului ridicat

Compania de Apă ia măsuri speciale de aprovizionare cu apă a clienților săi, la începerea anului școlar. Mai precis, va duce apă cu cisterna în zonele în care, de obicei, în ajunul unor sărbători sau înainte de începerea școlii, când crește semnificativ consumul de apă, apar probleme: scade presiunea în rețea sau apa curge cu rugină.

În perioada 09 – 12 septembrie, pentru zona străzilor Horticolei, Nimfelor, Luminii, Dorobanți și Dobrogeanu Gherea, Compania de Apă Buzău va asigura două cisterne cu apă, cu aviz sanitar total, pentru a livra apă în regim gratuit populației, până la restabilirea parametrilor de calitate ai apei, în cazul în care aceasta prezintă turbiditate, ca urmare a supraconsumului sau a eventualelor căderi de tensiune electrică.

Toate zonele municipiului vor fi monitorizate cu atenție, 24 de ore din 24, de către dispeceratul instituției, iar personalul de intervenție va fi disponibil permanent în această perioadă, pentru a răspunde oricărei probleme apărute.

”Suntem pregătiți să gestionăm cu toate mijloacele necesare vârful de consum preconizat pentru perioada 9 – 12 septembrie. Îi rugăm pe această cale pe toți consumatorii noștri să semnaleze orice problemă apărută în legătură cu serviciile pe care le furnizăm la Dispeceratul Companiei, telefon 0238.715.438”, se arată într-un comunicat al Companiei.

În urma investițiilor cu finanțare europeană implementate în ultimii ani de Compania de Apă, problemele de calitate a apei s-au diminuat considerabil în municipiul Buzău, restrângându-se la câteva zone, spun reprezentanții CA Buzău.

Acestea au fost deja incluse în proiectul de investiții aferente perioadei de finanțare 2014 – 2020, proiect în valoare de circa 200 de milioane de euro. Înlocuirea ultimilor kilometri de conducte magistrale vechi din municipiu și utilarea cu echipamente moderne vor asigura, în perioada următoare, soluționarea în întregime a problemei calității apei din Buzău.

Până atunci, ori de câte ori situația o va impune, Compania de Apă este pregătită să asigure, prin măsuri speciale, preîntâmpinarea oricăror probleme cauzate de consumul mare de apă în zonele amintite.

Fii Reporter