miercuri, 12 iunie, 2024

Marcel Ciolacu și Lucian Romașcanu, întâlnire cu premierul Coreei de Sud la București

Marcel Ciolacu și Lucian Romașcanu, întâlnire cu premierul Coreei de Sud la București

Facebook
Twitter
Email

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu s-au întâlnit astăzi cu premierul Republicii Coreea, Han Duck-soo, aflat în vizită oficială la București. 

„A fost o mare plăcere să mă întâlnesc din nou, de data aceasta la București, cu premierul Republicii Coreea, domnul Han Duck-soo, pentru a continua discuțiile despre proiectele comune pe care le avem. Vom lucra foarte strâns pentru a facilita investițiile greenfield, dar și fabrici de producție ale companiilor sud-coreene în România. În acest sens, am vorbit despre oportunități în domenii precum energia verde sau tehnologiile digitale, despre domeniul semiconductorilor, dar și de sporirea legăturilor dintre IMM-urile dintre țările noastre”, a scris președintele PSD pe pagina sa de Facebook.

Și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a participat în delegația condusă de președintele Camerei Deputaților. „Parteneriatul nostru strategic, care aniversează anul acesta 15 ani, este cadrul optim pentru o construcție amplă, accelerată, a schimburilor comerciale și culturale, pentru investiții directe ale Coreei în diverse domenii, în România”, a scris Romașcanu, la rândul său pe aceeași rețea de socializare.

Este pentru a doua oară de la începutul lunii mai când Lucian Romașcanu și Han Duck-soo se întâlnesc și discută despre relațiile culturale dintre România și Coreea de Sud. Pe 3 mai social-democratul buzoian a fost primit de prim-ministrul coreean într-o vizită similară. Ca și atunci, Romașcanu s-a arătat încântat de întâlnirea cu premierul Coreei de Sud:

„Astăzi, 10.05.2023, am avut onoarea de mă reîntâlni cu ES Dl. Han Duck-soo, prim-ministrul Republicii Coreea.

Am făcut parte din delegația condusă de Dl. Ion Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, delegație care l-a primit la Parlament pe distinsul oaspete.

Președintele Ciolacu a reiterat principalele direcții de colaborare între cele două țări, subliniind momentul extrem de favorabil al așezării relațiilor noastre într-o nouă dinamică”, a adăugat Romașcanu.

Cele două evenimente s-au întâmplat în contextul în care anul acesta aniversăm 15 ani de Parteneriat Strategic între România și Coreea de Sud.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.