joi, 29 februarie, 2024

Marcel Ciolacu cere anchetă la Compania de Apă, din partea corpului de control al primului ministru

Marcel Ciolacu cere anchetă la Compania de Apă, din partea corpului de control al primului ministru

Facebook
Twitter
Email

Corpul de control al primului ministru ar putea tranșa conflictul dintre Primăria Buzăului şi Compania de Apă. Parlamentarii social-democrați de Buzău vor solicita Corpului de control al premierului, o anchetă la Compania de Apă Buzău, a anunțat președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, printr-o postare pe pagina de Facebook.

„Buzoienii au dreptul la apă ieftină și de bună calitate. Cât mai repede! De aceea, am decis ca, împreună cu parlamentarii PSD de Buzău, să solicităm oficial o anchetă a Corpului de control al premierului la Compania de Apă Buzău. Trebuie să vedem cu toții care sunt problemele reale și, mai ales, care sunt pașii legali care trebuie făcuți pentru rezolvarea neînțelegerilor dintre acționarul majoritar, respectiv Primăria Buzău, și actuala conducere a Companiei de Apă. În paralel, am avut discuții extrem de constructive cu ministrul Dezvoltării și cu ministrul Afacerilor Europene pentru a găsi soluțiile potrivite astfel încât să nu fim nevoiți să returnăm banii europeni deja folosiți de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău și, în același timp, să putem atrage noi fonduri, atât de necesare pentru modernizarea rețelei de apă a județului nostru. Am încredere că vom reuși acest lucru. Dar e nevoie de mai multă responsabilitate și de mai puțină polemică!”, a scris pe Facebook președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, încearcă să preia frâiele Companiei de Apă de la actualul director general, Ionel Tescaru, pe care îl cataloghează ca fiind capul unui grup infracțional, girat de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. Toma îl acuză pe Neagu că îl susține pe directorul Tescaru, contrar intereselor buzoienilor, și din această cauză i-a cerut demisia din toate funcţiile publice pe care le deţine, cea de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008, de preşedinte al Consiliului Judeţean şi de preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a PSD.

Pentru a repara ruptura dintre cei doi lideri din PSD Buzău, conducerea organizației județene a social-democraților a convocat pentru joi Comitetul Executiv al Partidului. Decizia a fost luată de președintele PSD, Marcel Ciolacu, care a considerat nepotrivită ieșirea publică a primarului Constantin Toma și care dorește ca rufele murdare să fie spălate în familie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.