Mai mulți consilieri locali din vechiul mandat au uitat să returneze tabletele în valoare de 1.700 lei

Au primit tablete de 400 de euro și abonamente de internet din bani publici dar când și-au încheiat mandatele, au uitat să le înapoieze. Este vorba despre o parte dintre consilierii locali buzoieni din mandatul 2012 – 2016, care sunt acuzați că și-au însușit tabletele primite de la primărie. Responsabilii din Pirmărie le solicită foștilor consilieri să returneze tabletele, pentru a fi predate actualilor aleși locali.

În toamna anului 2012, Primăria Buzău a achiziționat de la firma actualului deputat PSD Sorin Lazăr tablete și cartele de internet pentru toți consilierii locali. O singură tabletă a costat 1.700 de lei, efortul făcut de Primărie fiind unul considerabil. În vara anului trecut, consilierii care nu au mai prins un loc în miniparlamentul local ar fi trebuit să returneze dispozitivele. A trecut aproape un an iar mulți dintre foștii aleși locali nu au predat la primărie tabletele.

Un număr de 14 aleși locali care și-au încheiat mandatele înainte de iunie 2016 trebuie să se prezinte în perioada următoare la sediul Primăriei Buzău cu tabletele primite în 2012. Șase dintre aceștia provin de la PSD, șapte de la PNL și unul de la PP-DD. Consilierii locali care nu mai dețin tabletele primite acum patru ani de la Primărie trebuie să returneze contravaloarea aparatului, respectiv 1.700 de lei.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI