joi, 28 septembrie, 2023

Linii de troleibuz și Aqua Park, în strategia de dezvoltare a municipiului pe următorii șase ani

Linii de troleibuz și Aqua Park, în strategia de dezvoltare a municipiului pe următorii șase ani

Facebook
Twitter
Email

Pentru municipiul Buzău, perioada 2014 – 2020 va fi una a marilor transformări. Potrivit Strategiei de Dezvoltare, în următorii șase ani vom avea linii de troleibuz, un Aqua Park în Parcul Tineretului, piste pentru biciclete de-a lungul marilor bulevarde, drumuri reabilitate complet şi suficiente parcări. Strategia de Dezvoltare a municipiului Buzău pentru perioada 2014 – 2020 vizează cinci mari direcții, după cum a declarat primarul Constantin Boşcodeală. Astfel, se va lua în considerare ca banii europeni atraşi pe viitor să fie folosiţi pentru modernizarea infrastructurii municipiului, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea turismului, protecţia mediului şi nu în ultimul rând perfecţionarea aparatului administrativ.

Strategia de Dezvoltare a municipiului Buzău pentru perioada 2014 – 2020 cuprinde principalele proiecte ce se doresc a fi implementate în municipiu cu ajutorul unui sprijin financiar extern. Cele mai îndrăznețe planuri sunt în domeniul infrastructurii.

Până în anul 2020 se vrea reabilitarea tuturor drumurilor, extinderea sistemului de camere de supraveghere, reabilitarea centrului municipiului, realizarea unui terminal de transport urban acoperit şi parcări subterane. Pe lângă toate acestea, planul cuprinde achiziţionarea de autobuze nepoluante, amenajarea unui sistem de linii pentru troleibuz şi modernizarea cartierelor. „Cele mai importante lucruri pe care municipalitatea le are în noua viziune sunt modernizarea cartierelor Unirii, Spiru Haret, Bălcescu, Micro 14, Micro 3, Micro 5, Dorobanţi şi Broşteni. În acelaşi timp totala reabilitare a străzilor din municipiul Buzău, până în 2020”, a declarat Constantin Boşcodeală, primarul municipiul Buzău.

Autoritățile se vor ocupa şi de latura ecologică. Se vor înfiinţa culoare verzi pentru piste de biciclete, se vor moderniza parcurile Crâng, Marghiloman şi Tineretului, ultimul dintre ele fiind locul în care va fi amenajată şi o piscină acoperită alături de un parc de divertisment tip Aqua Park.

Strategia de Dezvoltare pentru următorii șase ani mai prevede reabilitarea clădirii Cinema Dacia şi continuarea programului de anvelopare a blocurilor. „Ne-am propus ca Piaţa Dacia să fie modernizată cu Cinema Dacia care va deveni principalul centru cultural al municipiului, alături de Centrul Cultural Alexandru Marghiloman, stadionul de atletism. Parcurile din punct de vedere al protecţiei mediului vor fi reabilitate complet, Crâng, Marghiloman şi Tineretului, unde dorim să dezvoltăm un Aqua Park”, a declarat Constantin Boşcodeală, primar municipiul Buzău.

Autoritățile doresc, de asemenea, ca prin intermediul fondurilor europene să dezvolte un cartier de locuinţe sociale în zona Comat, pe Transilvaniei, paralel cu ridicarea unui cartier rezidenţial în zona DN 10, la ieşire din municipiul Buzău spre localitatea Verneşti.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.