Liberalul Ovidiu Anghel va lipsi de la înscăunarea lui Constantin Toma. PNL-istul nu va fi nici în componența noului consiliu local

Miercuri, la ora 12.00, este programată ceremonia de instalare în funcție a noului primar ales al municipiului Buzău, Constantin Toma, iar de la ora 13.00, sunt convocați în ședință și consilierii municipali. Noul for nu-l va avea în componența sa și pe candidatul liberal Ovidiu Anghel, deoarece acesta a anunțat că reununță la mandat.

Candidatul PNL la Primăria Buzău, Ovidiu Anghel, clasat pe locul al doilea la scrutinul din 5 iunie, a declarat, marţi, că a decis să îşi decline mandatul următorului liberal aflat pe listă, întrucât nu ar fi nevoie neapărat de el în structura noului Consiliu Local pentru ca proiectele PNL să fie duse la bun sfârşit.

„Avem o echipă de oameni cu expertiză în administraţie. Nu era necesară prezenţa mea pentru a susţine proiectele noastre şi proiectele pentru municipiul Buzău. Nu iau în calcul nimic, nu mă gândesc la un post de parlamentar, mă gândesc doar să facem în aşa fel încât să ne punem proiectele în lumină şi să promovăm proiectele noastre în administraţie prin echipele de consilieri pe care le trimitem în consiliile locale”, a afirmat Ovidiu Anghel.

Următorul pe lista de consilieri a PNL este Liviu Nicu Bănică.

La ora 12.00, este programată ceremonia de instalare în funcție a noului primar ales al municipiului Buzău, Constantin Toma. Acesta a câştigat Primăria Buzău, el obţinând 16.637 de voturi, în timp ce candidatul PNL, Ovidiu Anghel, a fost votat de 7.210 de persoane, clasându-se pe locul al doilea.

Şedinţa de constituire a Consiliului Local Buzău va avea loc la ora 13.00, atunci când vor fi aleşi şi cei doi viceprimari. Cel mai probabil, cei doi viceprimari vor fi Ionuţ Apostu de la PSD şi Andrei Neder de la ALDE. În Consiliul Local Buzău, PSD a obţinut 11 mandate, PNL – 5, ALDE – 2, PSRO – 2, PMP – 2, iar un mandat a fost obţinut de independentul Constantin Ionescu.

Fii Reporter