Lărgirea șoselei, metoda prin care va fi redus riscul producerii de accidente în intersecția de pe E85, spre Florica

A fost nevoie de încă un accident rutier pentru ca autoritățile să realizeze cât de periculoasă este intersecția de pe drumul european E85 cu drumul către comuna Florica. Nu este semnalizată corespunzător, în pofida unui trafic intens către și dinspre București, nu are indicatoare de presemnalizare care să îi avertizeze din timp pe conducătorii auto că urmează un drum secundar.

Cel mai recent eveniment produs în intersecția către Florica a fost marți după-amiază, când patru mașini au fost implicate într-un eveniment rutier produs din cauza neacordării de prioritate de către un șofer de 22 de ani. În urma impactului, un gorjean de 20 de ani a ajuns la spital, iar cele patru autoturisme au fost luate cu platforma.

Primarul comunei Florica spune că autoritățile fac demersuri din anul 2005, pentru reamenajarea intersecției, dar fără niciun rezultat. Contabila Primăriei a fost și ea victima unui accident produs în ”intersecția groazei“. Reprezentanții CJ Buzău au fost primii care au reacționat după carambolul de zilele trecute, deși drumul în cauză se află în administrarea Drumurilor Naționale.

Președintele Consiliului Județean a declarat într-o conferință de presă că a luat deja legătura cu ministrul Transporturilor și cu factorii responsabili din regionala de care aparține Buzăul pentru a le propune o soluție de rezolvare cât mai rapidă a situației.

”Atât eu cât şi cei de la Direcţia de Drumuri Naţionale, chiar şi deputatul Marcel Ciolacu care este vicepremier am luat legătura cu domnul ministru Cuc, cu factorii de răspundere din regionala din care noi aparţinem. Noi am propus un sens giratoriu, dar cei care au făcut măsurătorile de trafic au ajuns la concluzia că nu se poate face un sens giratoriu dar se vor face mai multe benzi. Lucrările vor începe, probabil, în primăvara anului viitor, este posibil chiar şi în această toamnă să înceapă, asta nu pot să ştiu. Acolo se va face o lărgire a carosabilului şi se va rezolva problema”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Fii Reporter
Loading...
DISTRIBUIȚI