joi, 30 noiembrie, 2023

La Buzău, se modernizează parcul de maxi-taxi iar călătoriile cu autobuzele vor fi gratuite

La Buzău, se modernizează parcul de maxi-taxi iar călătoriile cu autobuzele vor fi gratuite

Facebook
Twitter
Email
Din iulie, transportul public de persoane va suferi modificări, atât în cel asigurat de societatea TranBus, subvenționat de Primărie, cât și de firmele private de maxi-taxi. Vor fi mai puține microbuze, dar moderne, ne asigură edilii. 

Înnoirea parcului de mașini este condiţia obligatorie impusă de Primărie la licitaţia traseelor pentru transportul în comun din municipiu. În urma acestei măsuri, numărul microbuzelor ar putea ajunge la jumătate.
 
Primăria Buzău va organiza licitația celor opt trasee pentru transportul în comun cu maxi-taxi, pe 9 iunie. O condiție obligatorie impusă în caietul de sarcini firmelor participante este ca microbuzele să fie noi, pentru a asigura un confort sporit călătorilor. După licitaţie, numărul de autovehicule va scădea de la 110, câte circulă în prezent, la aproape 60. 
 
De asemenea, Primăria are în vedere ca transportul cu autobuzele societății Transbus să devină gratuit pentru toţi locuitorii municipiului, și nu numai.
 
O asemenea măsură ar constitui o lovitură grea pentru patronii firmelor de maxi-taxi. Transportatorii privaţi se tem că, odată cu aplicarea gratuităţii pentru transportul în comun cu autobuzele, numărul de călători cu maxi-taxi va scădea substanțial.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.