luni, 26 februarie, 2024

Încă o amânare! Noua maternitate din Buzău nu se va deschide nici anul acesta

Încă o amânare! Noua maternitate din Buzău nu se va deschide nici anul acesta

Facebook
Twitter
Email

Din cauza lipsei unei staţii de oxigen, dar şi a dotărilor necesare, noua maternitate din Buzău nu va fi inaugurată nici în acest an. Consiliul Judeţean Buzău a demarat discuţii cu Ministerul de Finanţe şi Ministerul Sănătaţii pentru a obţine fonduri pentru dotarea maternităţii. În caz contrar, autorităţile buzoiene vor încerca sa contracteze un credit. La un an şi jumătate de la inaugurare, noua maternitate din Buzău continuă să nască polemici. Si asta pentru că unitatea medicală nu a fost deschisă şi nici nu se stie exact când ar putea fi dată în folosinţă. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că maternitatea a fost finalizată de constructor abia acum două luni.

Una dintre priorităţile conducerii Consiliului Judeţean Buzău vizează realizarea unei staţii de oxigen la noua unitate medicală. De asemenea, trebuie găsite surse de finanţare şi pentru dotarea cu echipament medical a noii maternităţi. „Lucrările la clădire au fost finalizate abia la finele lunii iulie anul acesta. Trebuia plătită o ultimă factură către constructor iar noi nu am fost de acord să o plătim pentru că lucrarea nu era finalizată, constructorul ne-a dat în judecată, am cerut o expertiză şi s-a demonstrat că am avut dreptate, iar mare parte din această factură a fost dată la o parte”, a mai precizat preşedintele CJ Buzău, Cristi Bîgiu.

La scurt timp după alegerile locale din 2012, construcţia noii maternităţi a intrat atât în atenţia autorităţilor judeţene, cât şi în cea a procurorilor DNA. Noua conducere a Consilului Judeţean Buzău a descoperit nereguli majore la unitatea medicală. Două etaje erau neterminate, iar la spălătorie şi staţia de oxigen, lucrările nu erau încă finalizate. Mai mult, toată aparatura medicală din noua maternitate nu era cumpărată, ci inchiriată pentru suma de 50.000 euro lunar. Toate aceste nereguli au intrat şi în atenţia procurorilor anticorupţie, care au demarat o amplă anchetă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.