În următoarele trei zile, primarii buzoieni trebuie să evalueze pagubele produse de inundații

Primarii localităților afectate de inundații trebuie să evalueze până la sfârșitul acestei săptămâni pagubele produse de viituri și să le comunice Prefecturii. Informațiile vor ajunge la Guvern pentru că pe baza lor să aloce banii necesari pentru refacerea stricăciunilor provocate, în ce a mai mare parte, de viituri.

„Întocmirea situațiilor centralizatoare cu costurile intervențiilor pentru a readuce la starea inițială drumurile și podurile afectate de fenomenele meteo trebuie făcute în toate localitățile până vineri pentru a putea trimite toate documentele până la ședința de Guvern de miercuri. Un proiect de lege pentru alocarea a aproximativ 160 de miliarde de lei vechi a ajuns deja pe masa Guvernului însă acești bani sunt doar necesarul pentru refacerea a 3 drumuri județene. Pentru drumurile comunale evaluările trebuie terminate până vineri”, a declarat prefectul județului Buzău, George Sava.

Chiliile, Mânzălești și Pârscov sunt comunele din județul Buzău cele mai afectate de fenomenele meteorologice extreme din ultima perioadă.

Fii Reporter