În județul Buzău, doar jumătate dintre angajații din școli s-au vaccinat anti-COVID VIDEO

Ritmul lent al vaccinărilor în instituțiile școlare i-a determinat pe oficialii din învățământ să regândească strategia. Reprezentanți ai Ministerului Educației, autorități publice și din sănătate, zeci de directori de școli, s-au întâlnit, joi, pentru a dezbate problema vaccinării cadrelor didactice și necesitatea testării rapide a elevilor, pentru a depista eventuale surse de infectare a colectivităților școlare.

Evenimentul a însemnat și debutul, la Buzău, a campaniei „Vaccinare și testare, pentru învățare!” inițiată de Ministerul Educației cu obiectivul clar de readucere în școli a elevilor și profesorilor.

Alături de secretarul de stat în cadrul Ministerului Educației, Kallós Zoltán, la eveniment au mai participat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, primarul Buzăului, Constantin Toma și subprefectul Viorel Holban.

În fața directorilor de școli, reprezentantul DSP Buzău, medicul epidemiolog Carmen Scîntei, a pledat pentru vaccinare, aceasta fiind singura modalitate prin care s-ar putea relua cursurile cu participarea în clasă a elevilor.

Un alt subiect dezbătut în cadrul evenimentului de joi, organizat de Ministerul Educației, a fost identificarea problemelor cu care se confruntă elevii și profesorii, în această perioadă, dar și pentru a contabiliza pierderile de cunoștințe și informații suferite de copii în timpul cursurilor online.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau