Guvernul României va fi dat în judecată de grupul primarilor PSD din județul Buzău

Cei 67 de primari PSD din județul Buzău vor da în judecată Guvernul, nemulțumiți de modul în care au fost repartizate sumele din Fondul de Rezervă. Anunțul a fost făcut de liderul organizației județene a PSD Buzău, senatorul Lucian Romașcanu.

Social-democrații acuză faptul că fondurile au fost alocate strict pe criterii politice, în funcție de partidul din care face parte primarul fiecărei localități.

- Promo -

Senatorul Lucian Romașcanu a precizat că va solicita Prefecturii Buzău să prezinte public situația cu sumele necesare pentru fiecare localitate din județ, transmisă Guvernului, situație în baza căreia s-au făcut repartizările.

Un număr de 11 comune și două orașe din județul Buzău n-au primit niciun leu de la Guvern, la împărțirea banilor din Fondul de Rezervă. Printre localitățile ignorate de Executiv se numără și cele două municipii ale județului, Buzău și Rm. Sărat.

În schimb, toate cele zece administrații locale cu primari PNL din județ au primit sume considerabile. Este vorba despre Scutelnici, Beceni, Vadu Pașii, Chiojdu, Calvini, Tisău, Brădeanu, Cochirleanca, Padina și Pardoși, care au încasat sume cuprinse între 400.000 și 600.000 de lei.

Fii Reporter