FOTO Gospodării inundate și fântâni colmatate, la Topliceni

Ploile căzute noaptea trecută au făcut dezastru în localitatea buzoiană Dedulești, comuna Topliceni. O viitură puternică a inundat nouă gospodării, două beciuri, iar cinci fântâni au fost colmatate. Pompierii au intervenit cu motopompe și o autospecială pentru a scoate apa din casele și curțile sătenilor.

La lumina zilei, oamenii, care au mai trecut printr-o astfel de nenorocire în urmă cu trei ani, au numărat pagubele: locuințe distruse de apă, curți pline de mâl, păsări moarte și grădini distruse.

Consiliul Județean a evaluat pagubele produse pe drumurile județene de fenomenele meteorologice extreme din ultimele zile și va demara cât de curând lucrări pentru a reda circulației, într-o primă fază, sectoarele de drum afectate.

Potrivit președintelui Petre Emanoil Neagu, pentru readucerea la starea optima a căilor de acces județene afectate de inundațiile din ultimele zile este nevoie de aproximativ 2,1 milioane de euro bani pe care speră să îi obțină de la Guvern.

„S-a terminat evaluarea estimativă a pagubelor. Vom vedea clar la începerea lucrărilor care va fi valoare atotală. În urma calamităților din ultima vreme suma totală ar fi de 9,7 milioane de lei adică 2,1 milioane de euro. Sunt afectate Zona Lopătari-Mânzălești-Vintilă Vodă și Chilii-Cănesti. Vom depune documentația pentru a promova o Hotarare de Guvern pentru a solicita această sumă. Noi ne vom apuca de intervenție și nu vom aștepta să vină banii de la Guvern. Vom începe în două puncte din zona Chilii-Cănești petru că sunt de extremă urgență și orice zi de intârziere poate face ca cetățenii să rămână izolati. Se va interveni și la Vintilă Voda- Mânzalești și în câteva zile vor începe lucrarile. După ce Guvernul va aproba alocarea sumei de bani vor începe lucrări mai ample pentru ca lucrurile în zonă să revină la normal”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Fii Reporter