vineri, 23 februarie, 2024

Fostul sediu al Companiei de Apă Buzău va găzdui Starea Civilă

Fostul sediu al Companiei de Apă Buzău va găzdui Starea Civilă

Facebook
Twitter
Email

În spațiul actual ocupat de Starea Civilă se va înființa viitorul Serviciu de Monitorizare și Gestionare a Traficului din oraș. Zona din fața viitorului sediu al Stării Civile va fi reconfigurată.

În ședința Consiliului Local Buzău de astăzi s-a votat proiectul prin care spațiul din fostul sediu al Companiei de Apă va fi recompartimentat, rezultând încăperi și incinte potrivite pentru Starea Civilă, plus șase locuințe sociale, la dispoziția Primăriei Buzău.

În cadrul ședinței, edilul Constantin Toma a explicat cine ar putea beneficia de aceste apartamente.

„Vor fi șase apartamente de serviciu. Vor putea fi folosite, temporar, de familiile de buzoieni peste care se abate o nenorocire. Nu aveam în Buzău așa ceva, e nevoie. De asemenea, aici pot fi găzduiți și diverși specialiști, veniți în Buzău pentru anumite proiecte ale primăriei. Evităm astfel a-i mai caza la hotel”, a spus Toma.

În cadrul ședinței, mai mulți aleși ai Opoziției au contestat suma mult prea mare pe care Primăria Buzău o alocă pentru recompartimentarea și mobilarea spațiilor din fostul sediu al Companiei de apă, adică 735.000 de euro.

Primarul Constantin Toma spune că odată cu reabilitarea bulevardului Unirii, printr-un proiect cu bani europeni, întreaga zonă din fața viitorului sediu al Stării Civile va fi reconfigurată.

În fostul sediu al Stării Civile, de pe B-dul Nicolae Bălcescu, se va amenaja un centru de monitorizare video a traficului rutier. Este vorba despre un proiect cu fonduri europene, ce vizează managementul inteligent al traficului rutier, prin fluidizarea circulației, ceea ce va determina și reducerea poluării.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.