Fănică Bârlă, descoperit de ANI că atunci când era viceprimar lucra în paralel și la o firmă de transport

Consilierul local PSD Fănică Bârlă, fost viceprimar al municipiului și primar interimar în perioada martie-iulie 2016, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Este acuzat că a deținut funcția de viceprimar al municipiului Buzău în timp ce era și angajat cu contract individual de muncă la o firmă de transport.

Inspectorii de integritate susțin că starea de incompatibilitate a durat aproape trei ani. „În perioada 11 iulie 2013–20 februarie 2016, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă la S.C. Envient S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

La rândul său, Fănică Bârlă susține că societatea la care era angajat nu a avut niciodată contracte cu statul. „În această perioadă am fost persoană desemnată în funcţia de coordonator al activităţii de transport. În această perioadă, am şi o parte din ea în care m-am autosuspendat. Nu ştiu ce au considerat şi ce consideră domnii de la ANI, dar societatea nu a avut niciodată contracte cu statul. Am avut o corespondenţă şi le-am trimis toată documentaţia, dar nu ştiam că au dat răspunsul”, a declarat Bârlă pentru Radio Focus.

Conform legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Pe lângă fostul viceprimar au mai fost găsiți în incompatibilitate sau în conflict de interese alți 8 aleși locali. Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Fănică Bârlă nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Fii Reporter