luni, 22 iulie, 2024

Elevii din Buzău se alătură proiectului Senat Junior!

Elevii din Buzău se alătură proiectului Senat Junior!

Facebook
Twitter
Email

Astăzi, la Școala Nr. 11 din Buzău, senatoarea PSD de Buzău, Liliana Sbîrnea, a desfășurat cu elevii clasei a treia a acestei unități de învățământ prima sesiune a întâlnirilor din cadrul proiectului Senat Junior.

Senatoarea Sbîrnea a susținut într-o manieră interactivă, axată pe învățare experiențială și jocuri, o oră de educație pentru legislație și democrație, prezentându-le copiilor noțiuni fundamentale precum: istoria și importanța democrației, rolul și funcțiile Parlamentului, activitatea senatorilor și deputaților, modul de elaborare a proiectelor legislative, drepturile și contribuția cetățenilor în procesul legislativ. „Sunt efectiv copleșită de modul în care copiii s-au implicat și au participat cu atât de multe întrebări și idei constructive! Întâlnirea de astăzi care marchează debutul acestui proiect în Buzău este încă o dovadă a potențialului imens pe care îl au copiii noștri și a dorinței lor de a cunoaște și contribui cu propria viziune la modul în care putem să îmbunătățim activitatea legislativă și a instituțiilor statului. Este un moment de suflet pe care nu îl voi putea uita și pentru care le mulțumesc tuturor acestor copii minunați! Îmi doresc ca această întâlnire să devină un obicei. De asemenea, în săptămânile și lunile care urmează, voi desfășura și alte întâlniri în cât mai multe școli din județul nostru pentru ca un număr cât mai mare de elevi să beneficieze de ocazia de a se informa corect și a participa la activitățile noastre parlamentare.”, a declarat senatoarea Sbîrnea, membră a Grupului de prietenie copii-senatori.

Vă reamintim că Senat Junior este primul proiect al unei instituții publice din România, dedicat exclusiv copiilor, din dorința de a explica pe înțelesul acestora atât rolul și importanța Senatului, în special, și al Parlamentului în general, cât și ale instituțiilor din România.

Serviciul de Presă al Biroului Parlamentar

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.